šeštadienis, gegužės 04, 2013

Dear X,

atsimerk. Po velnių, apsidairyk aplink! Nuvalyk dulkes nuo akinių, pravalyk širdies lentyną, atsiversk ir ant sienos pasikabink kalendorių, ten, kur jau rodo, kad atėjo gegužė. Ten, kur atvertus paukščiai čiulba lyg jiems būtų nusispjaut, o pievose rytais spindi lietaus lašai. Kur dangus neturi spalvų - tik mėlyną su įsimaišiusiomis baltomis, minkštutėmis plunksnomis per vidurį ir kur saulė nenoriai užleidžia vietą draugui mėnuliui.
Šiandien ėjau miesto gatvėmis, nuo lietus plaukus saugojo skėtis. Ėjau ir, galbūt pirmą kartą šiais metais, neskubėjau. Nes miestas jau žaliuoja. Nes lietus nuplauna dulkes ir nuo batų, ir nuo sielos. Ėjau ir giliai į plaučius traukiau mašinų išmetamosiomis dujomis užterštą orą, tik šis, šiandien, atrodė gaivus ir tyras lyg niekad. Dangus buvo apniukęs, bet kažkur širdy švietė saulė. Ir buvo šilta.
Supratau, kad gyvenimas neprasidės baigus mokyklą. Neprasidės sulaukus aštuoniolikos. Net susiradus darbą. Nereikia būti filosofu ar išminčiumi kad suprastum - tai, kas vyksta dabar, yra gyvenimas. Viena ilga, jau keliolika metų trunkanti akimirka - gyvenimas. Jis, ko gero, prasideda tada, kai supranti, jog esi žmogus (kad ir kiek metų jau būtum sulaukęs). Ir nereikia kvailai teisintis, pūsti problemas it muilo burbulus bei į išorę išskirti pesimizmą - gyvenimas prasideda tik vieną kartą; tada, kai tai supranti. Viskas, kas vyko iki šiol, yra tik vienas didelis nesusipratimas, pagirios po ilgos nakties. O tas istorijos kontrolinis, galbūt sunkiausias per dvejus metus - cha!, vienas iš tų pokštų, kurie nutinka prieš egzaminą.
Reikia atverti duris džiaugsmui ir meilei, į vidų įsileisti optimizmo ir gražių minčių. Gal pasidaryk skanios arbatos, kurioje smagiai nardo citrinos griežinėlis? Gal atsidaryk langą ir leisk kambariui kvėpuoti lauko oru. Gal parašyk draugui, apkabink mylimą ir pabučiuok patinkantį? Gal tiesiog SHUTTHEFUCKUP ir nesiskųsk? Gyvensim taip, kaip tą gyvenimą susikursim. Tuo jis ir gražus, neabejotinai visų labai skirtingas.
Grįžkim ten, kur pradėjom.
Atsimerk,


Aušra



3 komentarai:

  1. Gili, motyvuojanti rašliava, kurią skaityti bene paskutine saulėtą šių metų dieną pavėsinėje įsigytoje iš domus lumina svetaines buvo tiesiog nuostabu!

    AtsakytiPanaikinti